Anasayfa » » Google Bunun Farkıda mı?

Google Bunun Farkıda mı?


Google şüphesiz internetin devi ve imparatorudur ancak onu bir dev haline getiren , onu imparatorluk koltuğuna oturtanda internet kullanıcısıdır. Google normal internet kullanıcı için bir arama motorundan ibaret iken bir webtasarımcı için , bir web sitesi sahibi için çok şeydir. Sitesinin Google'da üst sıralara çıktığını gören bir web sitesi sahibi emeklerinin zayi olmadığıı , verdiği emeklerin boşa gitmediğini görür ve sitesine gösterdiği özeni , itinayı arttırır. İşte tam bu noktada devreye bir konu giriyor ki hem kullanıcıyı hemde yararlanıcıyı etkilemektedir. İnternette başınıza gelmiştir. ÖSS sonuçları yada herhangi bir sınavın sonuçlarını arattığınızda etiketlerle bezenmiş sitelere rastlarsınız yada önümüzdeki ayın maç sonuçlarını veren siteleri görürsünüz. Görürsünüz lakin az önce dediğim gibi sadece etiketleri görürsünüz içerik sıfırdır.



Eskiden bir webmaster ilgili olduğu alan da site açar ve o alana uygun bir alan adı alırdı. İçeriğini de özgün tutardı ki kullanıları faydalansın faydalandıkça da ziyaretçi sayısı artsın , müdavimleri çoğalsın. Google'da üst sıralarda olmak için hedef kelimeniz yada içeriğinize uygun anahtar sözcükleriniz olmalıdır. Buna orantılı olarak da içeriğinizin hedef kelimenizle örtüşmesi daha da ziyadesi içeriğinizin uygunlukla özgün olması gerekir.

Şimdilerde sıkça rastladığımız bir durumdur. Alakasız bir alan adı ile işe başlanıyor ve bir bot sayesinde suya sabuna dokunmadan tüm internetin içeriğini hortumlayarak hit kazanıyorlar. Bununla da Google'da üst sıralara çıkıyorlar. Ben şahidim ki bir çok özgün makalenin yazarı ilk makalenin kendi sitesinden yayınlanmış olmasına rağmen botla makaleyi sitesine çekmiş olan kişinin alt sıralarında yer alıyor.

Google bunların farkında mı?

Google bunları görmüyor mu?

Google internetin zaten çöplük haline daha çöplük olmasına katkıda bulunmaktan başka bir şey yapmıyor.

Google her geçen gün amacından saparak spam arama motoru olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Google bunun farkında ama henüz bir atağını göremedik en son Farmet Panda ismiyle andığı yeni bir algoratmik indexleme sistemini duyurmuştu ancak ondan da ses seda çıkmadı pek... Eğer bahsettikleri gibi bu proje tamamıyle hayata geçirilmiş olsaydı , yukarıda yazdıklarımızı zikretmek zorunda kalmayacaktık. Dilerseniz  Farmer Panda nedir bundan bahsedeyim.


Google’ın yaptığı açıklamada google.com üzerinde %11′in üzerinde sitenin etkileneceği belirtilmiş. Bu değişiklikle birlikte Google’ın içerik çiftliği (content farm) adı verilen ve ana hedefleri düşük kaliteli içerikle siteyi doldurarak veya farklı sitelerin içeriklerini çalarak ziyaretçi trafiğini arttırmak olan siteleri hedefliyor.Bu güncelleme kullanıcılar için pek değeri olmayan, diğer web sitelerindeki içerikleri kopyalayan ya da tümüyle gereksiz olan sitelerin arama motoru sonuç sayfalarındaki sıralamasını düşürmeyi hedefliyor. Arama sonuçlarında daima kaliteli sonuçları listelemeyi hedefleyen google bu uygulamasıyla Türkiye’deki Seo sektörü ve optimizasyon çalışmaları yapan web siteleride etkileyecektir. (seohocasi.com'dan alıntıdır.)

Dilerim ki , Google bunun farkında olduğunu bizlere bildirir. Artık internet çöplük olmayı geçti... Dev bir pisliğe dönüşmeye başladı...

Vural Egemen SARIGÖZ
01.02.2012

1 yorum:

  1. Öncelikle yazınızı çok beğenerek okuduğumu belirtmek isterim. Bence Google bunun farkında değil. Çünkü bir dönem çok araştırma yaptım bu konuda ve bir sonuca ulaşamadım. Örnek vermek gerekirse, site sahibi iki satır yazı yazmış daha sonra etiketler kısmına tüm anahtar kelimeleri girmiş. Bir diğer yöntem de şu galiba yazının altına yine etiketler kısmına girilen anahtar kelimeleri girmek ve aynı yazının linkini vermek bir nevi anchor text ile link bağlamak. Bence bu yöntem anchor text ile link bağlamak değil resmen spam yapmak.
    İnşallah ilerleyen zamanlar da Google bu tarz sitelere gerekli şeyleri yapar. Kolay gelsin iyi çalışmalar…

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!