Anasayfa » » Google'ın Vefat Eden Evlatları

Google'ın Vefat Eden Evlatları


Google internet aleminin şüphesiz ki en büyüklerindendir. Geçtiğimiz günlerde bir kaç kişinin sohbetine kulak misafiri olduğumda anladım ki , bir çok insan google'ı bilgisayarın ve internetin bir parçası olduğunu sanıyorlar. Windows işletim sisteminde başlat düğmesi ne ise bazı insanlar için de google buna benzer bir konumdadır. Google piyasaya bir çok hizmet sürdü. Bir çoğunda başarılı oldu lakin eline yüzüne bulaştırdığı , gerekli beğeniyi toplayamadığı için zamanla yok olup gitti. Google haklı olarak piyasaya yeni hizmet ürünleri sunarken , eli ayağı tutmayan tabiri caiz ise dializ makinesine bağlı bulunan ürünlerinin de fişini çekiyor. 

Google Resmi bloğundan bildirildiğine göre , gelecekte birşeyler beklemedikleri ve yeterli özelliklere sahip olmayan ürünlerini bitirme kararı aldı.




Genelde webmasterlarım tercih edeceği düşünülerek açılmış bir hizmetti ancak gereken itibarı göremeyince Google'ın fişi çekme kararı aldıkları hizmet ürünleri listesinde yer aldı.


Google Bookmarks Lists

Google tarafından yer imlerinin paylaşılmasına ve arkadaşlarla bu konuda etkileşim kurulmasını sağlayan servis Google tarafından öldürülecek ürünler arasında.

Google Gears,
Çevrimdışı tarayıcı deneyiminin bir parçası olarak düşünülen ancak beklenen verimin sağlanmadığı üründe listede bulunuyor. Google Wave

Çok büyük beklentilerle facebook'a rakip olmak için sürülen ürün , beklenen ilgiyi ve alakayı göremeyince google'ın öldürmeyi göze aldığı ürünler arasına girdi. Belkide bu ürünler arasında en çok umudunu bu üründe bulunduran google bu karardan oldukça üzgündür.

Google Knol

Google'ın büyük bir proje olarak duyurduğu servisin ölümü öyle kolay olmayacak , servisin tedavülden kaldırılması 2012 yılının sonunu bulacak.

Kaynak;



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!