Anasayfa » , , » Blogger'ın Wordpress'i Sollayan Özellikleri

Blogger'ın Wordpress'i Sollayan Özellikleri



Profesyonel yada amatör bir çok blogcunun tartıştığı bir konudur. Blogger mi yoksa wordpress mi? sorusunun cevabını muhakkak ki bir çok blogcu farklı bir yorum şekliyle verecektir. Bir çok insan para vermeden bir blog sahibi olmak istiyor. Wordpress'in bütün özelliklerine hükmetmek istiyorsanız cebinizden bir miktar domain ve hosting için para çıkarmanız gerekecektir. Wordpress'in ücretsiz blog dağıtan bir servisi de mevcuttur ancak bu ücretsiz serviste bazı özellikler kısıtlıdır. Blogger'da ücretsiz bir servis olduğu için wordpress'in ücretsiz servisi ile karşılaştıracağız.

Bu makalede blogger ile wordpress'i karşılaştırmaktan ziyade blogger'ın wordpress'i sollayan özelliklerinden bahsedeceğim.

Google Etkeni
Blogger'dan hazırladığınız bir bloğun , wordpress'te hazırladığınız blogu geçen en önemli özelliği Google etkenidir. Google blogspot ile hazırlanmış blogları öz evladı , diğer ücretsiz blog dağıtan servislerden hazırlanmış blogları üvey evladı olarak görmektedir. Blogspot ile hazırladığınız bir blog bir kaç ay içerisinde pagerank değeri ile , ziyaretçi sayısı ile , google'da ki indexleri ile mesafe katedecektir.

Tema Seçeneği
Blogger için tasarlanmış temalardan herhangi birisni blogspot yönetim panelinden istediğiniz gibi yükleyebilir ve istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz ancak wordpress'in size sunduğu temalardan birisini seçmek zorundasınız ve bu tema üzerinde sınırlı değişiklikler yapabilirsiniz. Blogspot içerisinde bulunan tema şablon motoru ile özgün bir tema dahi oluşturabilirsiniz.

Kurulumsuz Eklentiler
Wordpress'te eklenti olarak bileşen bölümünden sidebara eklenen eklentiler blogspot'ta otomatik olarak yer alıyor. Yerleşim bölümünden gadget ekle seçeneğinden istediğiniz bir çok eklenti kurulu haldedir ve size yalnızca sidebara eklemek kalır. Ücretsiz wordpress'te sadece mevcut eklentileri kullanmanız gerekiyor. Ftp seçeneği olmadığı için yeni bir eklenti kuramazsınız. 



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!