Anasayfa » » Google'dan g.co Hareketi

Google'dan g.co Hareketi


Google artık çalışmalarında sınır tanımıyor. Her geçen gün etkili çalışmalarına ve projelerine bir yenisini ekliyor. Tabi bazen başarısızlıkla sonuçlanan projeleri de var ancak başarısızlıkla sonuçlandırdığımız çoğu projesi milyonlara ulaştı. Son olarak Google+ ile umduğunu bulamayan ancak facebook'a ciddi rakip olan projesi hala kullanımdadır. Daha önce url kısaltma servisini goo.gl adıyla duyuran Google  bit.ly url kısaltma servisinin etkin kullanılması ile istediği başarıyı yakalayamadı. goog.gl servisi halen kullanımdadır. Son olarak Resmi Google Bloğunda duyurduğu g.co isimli url kısaltma servisinin öncekinden bir farkı var. 


G.co uzantılı servisi sadece Google'ın kullanacağını belirtti. Her hangi bir yerde g.co şeklinde başlayan yada bien bir link görürseniz o linkin arkasında Google'ın olduğunu hatırlayabilirsiniz. Geçtiğimiz günlerde Twitter'da T.co uzantılı url kısaltma servisi için çalışmalara başladığını duymuştuk. 

Google'ın g.co adresini , Twitter'ın t.co adresini almasını göz önünde bulundurursak ilerleyen günlerde Facebook'un F.co uzantılı bir servis ile karşımıza çıkması süpriz olmaz. Belki Yahoo Y.co , Microsfot M.co , gibi adresleri alır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!