Anasayfa » » Blogger Ramazan Feneri Eklentisi!

Blogger Ramazan Feneri Eklentisi!

Yabancı Blogger Destek sitesinde gördüğüm eklentiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hepimizin malumudur ki Mübarek Ramazan Ayı yaklaşıyor. Ümmetin ayı olan Ramazan günlerine sayılı günler kala biz Blog Yazarları da elimizdeki imkanlar dahilinde Ramazan'ı karşılamalıyız.

Blogger için geliştirilen bir eklenti ile blogumuzun header kısmına bir ramazan feneri ekleyebilirsiniz.

Küçük bir kod ile bunu yapmak mümkün. Önizlemesini hem blogumun logosuna bakarak görebilirsiniz. Ramazan'dan sonra kaldıracağım için bu güzel eklentiyi buraya tıklayarak da görebilirsiniz. Bu eklentiyi eklemenin 2 yöntemi var.

1.si gadget olarak eklemek , 2.si Temanın HTML kodlarına entegre ederek... 2 yöntemi de yapabilirsiniz. Eğer fazla kod bilginiz yoksa gadget ekleyerek yapmanız daha sonra kaldırmanız için daha iyi bir yöntemdir.


1. Yöntem = Blogger Yönetim Panelini girip Yerleşim kısmından Gadget Ekle diyerek HTML Javascript ekle seçeneğini seçip aşağıdaki kodları alana yapıştırıp kaydedin.

2.Yöntem = Blogger Yönetim Paneline girip Şablon kısmından HTML'yi Düzenle kısmına gelip, ctrf+ftuş kombinasyonu ile arama yapınız ve </body> kodunu bulunuz. Bu kodun hemen üstüne gelecek şekilde aşağıdaki kodları yapıştırınız.

<div align="center">
<table border="0" width="900" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td width="900" height="0">
<div style="float:top right; position:absolute; overflow:visible; left:45px; top:0px; height:192px; width:144px z-index: 9999;">
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000" id="obj2" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0" border="0" width="192" height="144"><param name="movie" value="http://mybloggerlab.com/Scripts/stardima.swf"/><param name="quality" value="High"/><param name="wmode" value="transparent"/><embed src="http://mybloggerlab.com/Scripts/stardima.swf" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" name="obj2" width="192" height="144" quality="High" wmode="transparent"></embed></object>
   </div>
  </td>
 </tr>
 </table>
</div>

İyi bir Ramazan geçirmeniz dileğiyle iyi bloglamalar.

1 yorum:

  1. Ne güzel ramazan için küçük ama çok güzel bir eklenti...

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!